Contact

Kroonhomeopathie

Marjon Kroon-Antonisse
Debijehof 5
3863 AJ Nijkerk

Neem contact op:

Stuur een mail via de contactpagina
of bel 06 - 107 215 88Volg ons:

Facebook-Icon Linkedin-Icon Twitter-Icon RSS-Icon

Klassieke homeopathie en orthomoleculaire therapie kunnen een belangrijke bijdrage leveren in het gezond ouder worden.

Gezond en vitaal ouder worden

Door verbeterde hygiëne en voortschrijdende medische ontwikkelingen neemt de gemiddelde leeftijd in Nederland nog steeds toe. We willen natuurlijk allemaal graag ouder worden, maar daarbij ook een goede kwaliteit van leven houden. Of dat lukt is deels een kwestie van goede genen, maar ook afhankelijk van risicofactoren als roken en overgewicht. Daarmee neemt de kans op bijvoorbeeld diabetes, hart- en vaatziekten, kanker en dementerende ziekten zoals Alzheimer en Parkinson toe. Ook artrose en osteoperose kunnen voor veel ongemak zorgen. Daarnaast is de sociale leefomgeving van invloed op het ontstaan van depressies en het welbevinden en de vitaliteit van ouderen.

Veel ouderen gebruiken een veelvoud aan allopathische medicijnen en ervaren daar ook de nodige bijwerkingen van. Van het een komt het ander zeggen we dan. Omdat zij vaak ook anders gaan eten, kunnen er essentieële tekorten ontstaan.
Orthomoleculaire geneeskunde richt zich vooral op preventie van aandoeningen, door middel van goede gevarieerde voeding en leefstijladviezen. Met bepaalde supplementen, met name vitaminen en mineralen met een anti-oxidant functie  kunnen het natuurlijke proces van veroudering vertragen en de gezondheid ondersteunen. Bij specifieke aandoeningen passen op de persoon gericht voorgeschreven supplementen.
Een homeopathische constitutiebehandeling kan een positieve bijdrage leveren aan de vitaliteit. Voor veel lichamelijke ongemakken zijn er homeopathische middelen met een snelle werking, die het gebruik van andere reguliere middelen niet in de weg staan. Vaak is het dan mogelijk om het medicijngebruik geheel of gedeeltelijk (in overleg met de behandelend arts) af te bouwen.