Contact

Kroonhomeopathie

Marjon Kroon-Antonisse
Debijehof 5
3863 AJ Nijkerk

Neem contact op:

Stuur een mail via de contactpagina
of bel 06 - 107 215 88Volg ons:

Facebook-Icon Linkedin-Icon Twitter-Icon RSS-Icon

Kalium

Sinds 1978 Allergie en astmatische bronchitis, tegen huisstofmijt, paarden, katten, honden, konijnen, gras- en boompollen, steenvruchten en noten. Zyrtec, Salbutamol als ze kortademig is, 2 x dgs Syntharis neusspray. Altijd koud en verkouden Neustussenschot gecorrigeerd in 1983. 1995 desensibilisatiekuur hielp niet. 1999 te hoog cholesterol, dieet hielp, wel 2 x per jaar controle. 2000 Prednison tegen Elzenkatjes gehad, daarna keelontsteking, Amoxicycline, longontsteking, weer AB en 2x Klacid, bijholteontsteking.

Sinds 1989 colitis ulcerosa, 5 tot 6 x per dag dunne ontlasting met streepjes bloed en wolkjes wittig slijm. Medicatie: asacol, salovalk, mesalazine.

Klachten bestaan dus al jaren en er is veel medicijngebruik. Heeft ook spanningshoofdpijn nek, schouders. In de familie : hartproblemen, kanker, diabetes, eczeem.

Haar uitstraling is vrolijk , blozend en robuust.Er is echter duidelijk een onderdrukte nervositeit waarneembaar. Ze bijt de velletjes rond haar nagels af en veegt steeds met haar hand rond haar mond. Een ander ziet me vrolijk, spontaan, maar ik ben een binnenvetter. Ik ben erg emotioneel. Kan zo meejanken met een film en boos worden om niks. Thuis uit ze de boosheid wel makkelijk. Op het werk is het niet nodig. Ik zou wel minder beïnvloedbaar willen zijn (schiet vol emotie).

Er zijn veel zorgen om de kinderen en ze doet haar best om een goede moeder te zijn. Conflicten probeert ze altijd te vermijden. Om aardig gevonden te worden geeft ze maar toe. De relatie tussen haar broers en haar ouders is verstoord en daar heeft ze last van. Als kind was ze bang van de reacties van haar ouders en voelde zich vaak achtergesteld. Ik vermijd conflictsituaties, omdat ik dan toch het onderspit delf. Ze hecht erg aan vertrouwde dingen, weinig behoefte aan uitdaging. Voelt spanningen en boosheid in haar buik, maar uit ze niet. Voelt zich vaak schuldig t.o.v. man en kinderen. Ondanks de klachten zegt ze Ik functioneer gewoon. Pas als het echt niet gaat blijft ze een keer thuis, omdat ze anders de collega’s teveel belast. Haar eetlust is goed, weinig bijzonderheden t.a.v. voeding., behalve allergie steenvruchten en noten.

Ze kreeg in maart Kali-m 200, omdat ze erg vasthield aan zekerheden en erg onzeker was over haar rol als moeder, terwijl ze het juist haar plicht vond om alle taken rond de verzorging op zich te nemen. Juist de kleine dagelijkse zorgen worden haar teveel en ze heeft het gevoel daar alleen in te staan. Als zij het niet doet, gebeurt het niet. Ze maakt briefjes, waarop ze alle activiteiten afstreept, omdat ze bang is ze te vergeten. Het witte slijm was ook een aanwijzing voor het middel.

Na inname van het middel had ze een week meer waterige diarree met meer bloed en slijm dan anders. Daarna 1 of twee keer ‘s morgens, zonder aandrang verder op de dag. De eerste week ook wat geïrriteerde ogen en wat snotterig als hooikoorts. Verder geen last meer. Normaal de tijd voor boompollen. Een maand later heeft ze nog 1x wat bloed bij de ontlasting gehad, toen haar man een paar dagen weg was. Bij het 3e consult vertelt ze dat ze een paar keer ruzie met haar man heeft gehad, maar dat het goed voelt, omdat ze duidelijk heeft kunnen maken wat ze bedoelt.

In oktober voelde ze zich i.v.m. drukte in de herfstvakantie wat meer gespannen en heeft een herhaling van de kali-m ingenomen. De fysieke klachten  bleven nog steeds uit. In juli even bang dat de hooikoorts terug zou komen, maar het was slechts een verkoudheid. Ze gebruikt sinds maart helemaal geen medicatie meer.

Ze was in dienst bij een particuliere speelzaal, maar neemt nu deel in een maatschap. Ze heeft nu meer verantwoordelijkheid en ze vind het prettig dat ze nu kan meebeslissen. Ze laat de zorgen voor de kinderen nu ook vaker aan haar man over. Dat geeft haar meer vrijheid, maar omdat ze er minder bovenop zit heeft het ook een positief effect op het gedrag van de kinderen.