Contact

Kroonhomeopathie

Marjon Kroon-Antonisse
Debijehof 5
3863 AJ Nijkerk

Neem contact op:

Stuur een mail via de contactpagina
of bel 06 - 107 215 88Volg ons:

Facebook-Icon Linkedin-Icon Twitter-Icon RSS-Icon

Chamomilla granules

Homeopathische geneesmiddelbeelden ontstaan door de ervaringen van gebruikers te bundelen en zij worden bijeengebracht en weergegeven in de verschillende Homeopathische Materia Medica. Alle symptomen die toxische en gepotentieerde toxische en niet-toxische stoffen kunnen veroorzaken bij gezonde mensen worden genoteerd. De verschillende symptomen worden apart opgenomen en verwerkt in het Repertorium. Daar worden zij in kleine letters, vet of met hoofdletters afgedrukt. Dit geeft aan hoe vaak het symptoom is waargenomen. Symptomen zijn die afwijkingen die de patiënt zelf voelt, zijn omgeving aan hem waarneemt en wat de klassiek homeopaat bij hem observeert.

Ziekteclassificatie

Volgens de ziekteclassificatie zijn plant- en diermiddelen vooral in acute situaties nodig en minerale middelen schrijven we op de constitutie voor, nosodes op de erfelijkheid. Om onderscheid te kunnen maken zijn er ook wat algemene kenmerken herkenbaar:

Mineralen

Personen die een mineraal geneesmiddel nodig hebben (’Mineraalpersonen’) zijn het snelst herkenbaar aan hun behoefte aan structuur en organisatie, terwijl hun problematiek zich vooral afspeelt op het vlak van eigen tekorten. Ze wijten problemen aan hun eigen onvolkomenheid als persoon, in relaties of in de vervulling van hun taak, plicht het of verantwoordelijkheid.

Planten

Mensen die een geneesmiddelen uit de plantenwereld nodig hebben, ervaren hun levensproblematiek in de context van hun eigen gevoeligheid voor sferen/omstandigheden. Ze zijn zeer gevoelig en reageren vaak op elke verandering hun omgeving, die hun gevoel van harmonie en rust kan verstoren. Aan de andere kant zijn ze ook weer zeer beïnvloedbaar en stellen ze zich open voor de buitenwereld waarmee ze makkelijk zaken uitwisselen.

Dieren

Mensen die dierenmiddelen vereisen, relateren hun problemen voortdurend aan het doen, laten en ‘zijn’ van anderen. Als die ander er niet zou zijn zouden de problemen er niet zijn. Uiteraard hebben ze die ander vaak toch ook weer nodig voor competitie of groepsgevoel; daardoor ontstaat bij hen het ziektebeeld.

Keuze in eerste hulp situaties

In een homeopathische EHBO-doos zitten plantaardige, dierlijke en minerale middelen in C30-potentie. We kijken in acute situaties vooral naar de op dát moment duidelijk aanwezige symptomen. Deze vertegenwoordigen echter vaak maar een deel van het totaalbeeld van een persoon. Omdat we hier meer klinisch voorschrijven zijn bovengenoemde kenmerken dan minder van belang. Hoe meer overeenkomst er is met het constitutiebeeld echter, des temeer is er een kans dat het middel ook diepere lagen bereikt. De minerale middelen hebben een breder bereik.