Contact

Kroonhomeopathie

Marjon Kroon-Antonisse
Debijehof 5
3863 AJ Nijkerk

Neem contact op:

Stuur een mail via de contactpagina
of bel 06 - 107 215 88Volg ons:

Facebook-Icon Linkedin-Icon Twitter-Icon RSS-Icon

Arnica Montana

ARNICA praktijkvoorbeelden

Arnica Casus 1, valkruid

Op haar verjaardag krijgt een meisje van 6 jaar skeelers, die natuurlijk meteen uitgeprobeerd moeten worden. Bij het eerste de beste stoeprandje gaat het mis. Ze klapt achterover en breekt haar pols. Haar handen zijn flink geschaafd.

Ze krijgt direct Arnica C30 vanwege de val en de kneuzing. Met een calendulaoplossing worden de handen verzorgd en om de botgenezing te bespoedigen krijgt ze Symphytum C30.

Arnica Casus 2, kneuzing, verrekking

Een meisje van 8 jaar (A) speelt buiten met een paar vriendinnetjes. Meisje B verliest even haar evenwicht en botst tegen een ander meisje (C) dat op een skippybal zit. Dit meisje botst weer tegen het eerste meisje (A), wiens duim dubbel klapt onder haar hand. Meisje A schopt als reactie op de pijn, direct van zich af. Het hele span komt boos en hevig overstuur naar binnen. Als ze wat gekalmeerd zijn, blijkt dat de muis van de hand van A twee maal zo dik is. Bewegen is erg pijnlijk. “Het doet pijn bij mijn elleboog”. Ze houdt haar onderarm angstvallig stil omhoog. Ze krijgt Arnica C30.

Vervolg casus 2:

De volgende dag is de zwelling minder maar de pijn nog even erg en bewegen nog steeds niet mogelijk. Bij controle door de huisarts blijkt dat er waarschijnlijk een kapsel- of een spierscheurtje in de aanhechting van de duim is ontstaan. Ze krijgt Ruta C30. omdat dit goed op banden en pezen werkt. De volgende dag is er bijna niets meer van te merken.

Arnica Casus 3, schrik 

Arnica is vooral bekend als traumamiddel. Hoe goed Arnica werkt op geestelijk niveau schetst het volgende praktijkgeval. Een moeder van twee kinderen raakt helemaal in paniek als ze plotseling haar jongste mist, die net nog in de tuin aan het spelen was. Ze zoekt in de buurt en doet navraag bij de buren. Als hij na enkele uren nog niet terecht is, belt ze de politie. Terwijl ze nog op zoek is, komt hij rustig weer naar huis lopen. Het blijkt dat hij in een blok achter hen bij een vriendje binnen was. Hij was nog nooit eerder alleen zo ver weggegaan. Natuurlijk is de moeder opgelucht, maar ook een beetje boos, omdat de moeder van het vriendje niet even had laten weten dat haar kind daar was. ‘s avonds kan ze de slaap niet vatten en ligt onrustig te woelen in bed. Als ze eindelijk is ingeslapen, schiet ze met een gevoel van doodsangst wakker uit een nare droom. Dit herhaalt zich twee nachten en ze voelt zich steeds meer gebroken en uitgeput. Na Arnica C30 neemt het beurse gevoel direct en ze slaapt weer prima.

Arnica Casus 4, oververmoeid

Nog een voorbeeld: na een periode van waken door de familie, overlijdt de vader van een vrouw. Al haar spieren en gewrichten zijn daarna pijnlijk. Na Arnica C30 volgt binnen een paar uur verbetering.