Contact

Kroonhomeopathie

Marjon Kroon-Antonisse
Debijehof 5
3863 AJ Nijkerk

Neem contact op:

Stuur een mail via de contactpagina
of bel 06 - 107 215 88Volg ons:

Facebook-Icon Linkedin-Icon Twitter-Icon RSS-Icon

Vermoeidheid Cimicifuga racemosa

April . Vrouw, 31 jaar. Huisvrouw, getrouwd, 2 kleuters. Sinds 14e jaar ongesteld en sindsdien moe. Op 16e mee naar de dokter, kreeg vit. C.

Voelt zich als ze ongesteld is het prettigst. In de 3e week zit ik in een zwart dal, alsof ik een harnas aan heb.Als ze ergens aan begint heeft ze geen puf om het af te maken.Veel periodes van slecht slapen, < 2e helft eerste zwangerschap. Moeder heeft tot de overgang dezelfde klachten gehad.

 

Fysiek: Veel spanning op de nek. Heeft spataderen in onderbenen. Snel wagenziek.

Angst: Ik wil niet opgesloten zitten. Moeder had rachitis, bevalling 36 uur à keizersnede.Voor operaties: wil plaatselijk verdoofd worden. Bij ziekte en noodsituaties blijf ik rustig. Ik moet lachen als iemand over ziekte vertelt.

Mind: Heel perfectionistisch, alles moet recht staan. Einzelganger. Vroeger veel klappen van vriendinnen gehad. Nu vooral contacten binnen de kerk (zelfde belevingswereld), maar ook daarin teleurgesteld.Is bloembindster geweest. Zit in de genen. Lager niveau gedaan, omdat ik toch al wist dat ik dat wilde.Voelt zich verstoten..Ik heb nu niet veel aansluiting. Maar een paar moeders op school hebben het niveau wat ik zoek. Een moeder waar ze eerst contact mee had, staat nu met de rug naar haar toe. Haar man heeft geen contact meer met zijn ouders. Hij is moeilijk, er zitten veel culturen in hem.Ze kan op slinkse wijze iets aan een ander duidelijk maken. Bijv. over het tuinafval van de buren.Is dyslectisch. Goed in praktische vaardigheden. Zou wel een baantje willen, maar weet niet wat.Ik heb snelle gedachten, ze snellen me vooruit en dan kan ik me niet meer uitspreken.

Repertorisatie: Delusion caged in wires: cact, cimicDelusion heavy black clouds enveloped her: arg-n, cimic, lac-c,puls. Fear in narrow places: o.a. cimicMenses >: o.a. cimic

Middel: cimicifuga 200. Juni : Algehele verbetering. Meer energie, lichter gevoel. ’s Avonds later naar bed, wel even wakker, maar meteen weer inslapen. Minder geïrriteerd naar kinderen toe. Zoontje gestopt met bedplassen. Gekooide gevoel kwijt. Zit minder in haar hoofd. Heeft gesolliciteerd bij tuincentrum. Wil van alles ondernemen.Januari 4 jaar later: heeft een aantal jaren bij een bloemist gewerkt en is nu gevraagd om les te geven op een middelbare school. De klachten zijn tot op heden niet meer teruggekomen.


Examenvrees Picricum acidum

Meisje van 16 jaar. Doet binnenkort examen I.V.B.O. op A-niveau. Heeft zoveel angst voor het examen dat ze kort voor de eindstreep op wil geven.

Hoofdpijn bij linkeroog, bij leren, na repetities. < bij kou op fiets à steken.

Ze heeft het warm, gaat snel ademhalen, krijgt het benauwd met steken in de borst (hyperventileren). Ik ben bang dat ik het niet haal. Op school raak ik alles kwijt en sla ik dicht. Ze heeft moeite met leren, vooral huishoudkunde. Snel afgeleid door mensen in de klas en door geluiden. Lusteloos, nergens zin in.

Observatie: Ze is grof gebouwd en heeft kort donkerblond haar dat felrood geverfd is en met veel gel stijf in model gehouden wordt. Ze is uitermate gesloten en geeft heel summier en met zachte stem zonder hoorbare emotie antwoord. Ze is erg verlegen. Weet niet goed hoe ze moet reageren op een vraag en lijkt zichzelf niet erg te kennen. Ze speelt steeds met haar handen en vingers.

Angsten: Voor een vreemde man als ik ’s avonds over straat moet.

Leuk om te doen: Eurodisney, uitgaan.

Belangrijk: Respect voor anderen, goed met anderen omgaan.

Wanneer boos? Als ik mijn zin niet krijg. Wordt stil, zegt bijna niets. Naar boven en met deuren gooien.

Wanneer huil je? Bij lichamelijke pijn. Als ik een klap om mijn kop krijg. Glimlacht erbij. Troost is fijn.

Wat is het ergst? De zorgen om mijn moeder. Ze helpt veel in huis en neemt de zorg over het kleine zusje op zich.

Wat zijn je plannen voor de toekomst? Ze heeft zich ingeschreven voor de kappersopleiding, omdat haar moeder dat wil.

Ze werkte in haar vrije tijd op een inpakafdeling maar heeft dat nu net opgezegd. Ze moet van haar ouders wel iets anders gaan zoeken. Ze zou wel bij AH willen werken. Heeft daar maanden geleden wel eens een formulier ingevuld, maar heeft daar niets meer op gehoord en ook niet naar geïnformeerd.

Slaap: 22.00 / 23.00 uur naar bed. Schrikt wakker met een ochtendhumeur. Op rechterzij, knieën opgetrokken.

Temperatuur: Niet echt koud of warm. 25 °C of warmer à duizelig. Houdt niet van regen, hagel, onweer.

Food / drinks: drinkt weinig. Des: bloemkool, spinazie.

Stool: 1 x per dag of om de dag. Bladder: weinig plassen.

Menstruatie: 14 jr. 1 dag steken in onderbuik à voorover op hurken hangen. Witte vloed.

Repertorisatie:

Supressed emotions: carc, caust, sep, staph

Anticipation before examination: aeth, anac, arg-n, carb-v, carc, cupr, gels, hydrog, nux-v, pic-ac, sil, thuj

Brain fag: pic-ac

Indifference in puberty: bar-c, lach, ph-ac

Bashfull in children: carc

Slowness: grote rubriek

Middel: pic-ac C200

Vervolgconsult, april:

Tentamens zijn goed gegaan. Ze heeft een rustiger gevoel en geen spanning. Er zijn wel problemen thuis. Het vertrouwen is verstoord en ze hebben conflicten over regels. Zij wil ook een bepaalde vrijheid.

Ze huilt: wil meer positieve aandacht van haar vader. Hij speelt nu steeds de boeman, omdat mijn moeder het niet aan kan.

Vervolgconsult, juni:

Geslaagd met 6 en 7. Voelt zich nog steeds rustig. Ze heeft durven zeggen dat ze niet naar de kappersschool wil. Ze heeft nu veel plezier in een baan in de aardappel verwerkende industrie en wil een opleiding logistiek medewerkster doen. 3 dagen werken, 2 naar school.

Ze heeft het contact met bepaalde vrienden die misbruik van haar maakten verbroken en nieuwe vrienden gemaakt. Er is minder ruzie thuis.

N.B.: We kennen Picricum Acidum vooral als acuut middel bij examenvrees. Alle Acidums hebben iets met extreme vermoeidheid. Het middel heeft hier ook constitutioneel veel verandering gebracht. Er valt ook veel te zeggen voor het complementaire middel Silicea, dat veel onzekerheid in zich heeft en behoefte aan steun.