Contact

Kroonhomeopathie

Marjon Kroon-Antonisse
Debijehof 5
3863 AJ Nijkerk

Neem contact op:

Stuur een mail via de contactpagina
of bel 06 - 107 215 88Volg ons:

Facebook-Icon Linkedin-Icon Twitter-Icon RSS-Icon

ADHD en andere gedragsproblemen

De diagnose ADHD wordt vaak pas na een lange periode van onzekerheid en onbegrip gesteld. Ik heb in mijn werk als basisschool leerkracht gemerkt dat het soms de hele schoolperiode kan duren, voordat eindelijk officieel het etiket gegeven wordt en adequate hulp verleend kan worden. Er zijn mensen die er pas als ze volwassen zijn achter komen dat hun gedragsproblemen hiermee te maken hebben. Aan de andere kant komt het ook voor dat het etiketje te snel opgeplakt wordt. Vaak is er ook nog eens een combinatie met andere vormen van ‘afwijkend’ gedrag, zoals autisme of pdd-nos. Dat maakt dat het vaak moeilijk is om de juiste vorm van hulp te krijgen.

Voor sommige kinderen en volwassenen kan allopathische medicatie de enige manier te lijken zijn, om het gedrag dusdanig te reguleren, dat de persoon in kwestie goed kan functioneren in de samenleving. Deze medicijnen hebben echter ook vervelende bijwerkingen. Het vraagt veel geduld en zoekwerk, maar met homeopathische geneesmiddelen kunnen we vaak een enorme verbetering bereiken.

Gedragsproblemen kunnen voor een deel ook hun oorsprong hebben in tekorten op fysiek niveau. Met name de essentiële vetzuren, zoals Omega-3 en een stofje als acetyl-choline en de verschillende B-vitamines, spelen een belangrijke rol in de prikkeloverdracht in de hersenen. Door de juiste voeding en suppletie kunnen we de aanmaak van neurotransmitters stimuleren, die verantwoordelijk zijn voor het doorgeven van boodschappen in de hersenen.

Een goed functionerende spijsvertering en de conditie van de darmen blijken ook heel belangrijk te zijn in de behandeling van ADHD en andere gedragsproblemen. Apotheker Gert Schuitenmaker heeft daarover een  heel aardig boekje geschreven: Voeding & Gedrag, van ADHD tot zinloos geweld.

ADHD / Allergie / Gedrag/ Eliminatiedieet

Op www.adhdenvoeding.nl kun je lezen over het onderzoek van dr. Lidy Pelsser naar de effecten van voeding op het gedrag van kinderen met adhd. Hieruit blijkt dat niet, zoals lang gedacht, kleurstoffen en suikers de boosdoeners zijn, maar hele gewone dagelijkse voedingstoffen. Per kind, individu zijn meestal ongeveer 5 soorten aan te wijzen. Hier komt men achter door het gedurende 4 tot 6 weken volgen van een eliminatiedieet. Helaas zijn de onderzoeken en het dieet alleen via het ADHD Research Centrum te volgen.

In mijn praktijk maak ik niet alleen bij ADHD, maar ook bij het opsporen van mogelijke andere allergieën soms gebruik van een eliminatie / provocatiedieet of van diverse testmogelijkheden in bloed en/of ontlasting. Afhankelijk van de persoonlijke situatie schrijf ik wel of niet orthomoleculaire supplementen voor. Daarnaast zoek ik altijd naar een passend homeopathisch middel.

Lezing gedragsproblemen

Wil je meer weten over de invloed van voeding op gedrag en wat homeopathie en suppletie kunnen doen om een en ander te verbeteren? Ik heb hierover een PowerPoint presentatie gemaakt. Op aanvraag kan ik voor kleine groepen een lezing geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.