Contact

Kroonhomeopathie

Marjon Kroon-Antonisse
Debijehof 5
3863 AJ Nijkerk

Neem contact op:

Stuur een mail via de contactpagina
of bel 06 - 107 215 88Volg ons:

Facebook-Icon Linkedin-Icon Twitter-Icon RSS-Icon

Homeopathie kan bijzonder goed werken bij angsten en traumatische ervaringen. De keuze voor een goed passend middel berust voor een belangrijk deel op het mentale beeld. In het repertorium zijn in het hoofdstuk ‘mind’ veel rubrieken opgenomen die iets zeggen over gewaarwordingen die personen zelf hebben, of gedrag dat wordt waargenomen bij de persoon in kwestie.

Je kunt angst hebben voor werkelijk bestaande dingen, zoals hoogte, water, bepaalde dieren, weersomstandigheden of voor dingen die komen gaan, zoals een examen, een vliegreis, een kennismaking met vreemden. Ook kun je angst hebben voor minder grijpbare dingen, zoals angst om je gezondheid, angst om dierbaren, angst om niet voor vol aangezien te worden, angst voor het verlies van materiële zaken, je baan of andere zekerheden.

Tijdens ziekte met koorts of bij psychische aandoeningen kun je bang zijn voor gedachten die zich aan je opdringen of kun je dingen zien die er niet zijn. Kleine kinderen kennen een periode van magisch denken, waarbij angst voor het donker, vreemde figuren of alleen zijn heel gebruikelijk zijn.

Een bijzonder soort angst is de PTSS (post traumatische stressstoornis). Als je zelf een nare ervaring hebt gehad of bijvoorbeeld getuige bent geweest van een ernstige situatie, kan angst zich vastzetten in je hele lijf en je dagelijks functioneren enorm gaan beperken. Dat kan lichamelijk veel klachten geven, maar het kan ook moeilijker worden om contacten goed te houden.

Dit soort angsten en vele anderen vinden we terug in het repertorium, met daarbij een reeks van mogelijke middelen. Ik heb een aantal voorbeelden van de werking van homeopathie bij angsten beschreven bij Arnica en Picricum acidum. Homeopathie helpt bij het verwerken en loslaten van angsten, of deze nu van recente datum zijn of al dateren van wat langer geleden.

2 Reacties op Angsten en traumatische ervaringen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.