Contact

Kroonhomeopathie

Marjon Kroon-Antonisse
Debijehof 5
3863 AJ Nijkerk

Neem contact op:

Stuur een mail via de contactpagina
of bel 06 - 107 215 88Volg ons:

Facebook-Icon Linkedin-Icon Twitter-Icon RSS-Icon

 Kun je diabetes voorkomen?

Diabetes voorkomen is sóms mogelijk!

Diabetes I kan al op jonge leeftijd voorkomen en berust op een auto-immuunreactie van het lichaam. Vaak gaat er een infectie aan vooraf. Bij diabetes I is men afhankelijk van de toediening van insuline en het is nog niet echt te genezen. Mogelijk biedt stamcelonderzoek uitkomst. Ook hier denkt men dat de werking van de darmen mogelijk invloed heeft.Diabetes is een probleem dat in onze tijd steeds meer voorkomt.

Er bestaan twee vormen van diabetes, type I en type II. Het ontstaan van Diabetes II heeft vooral te maken met leefstijlfactoren. Hier valt snel meer te bereiken door aanpassingen in leefstijl en voeding. Afvallen bij overgewicht is daarbij vaak al voldoende om het suikerpeil in orde te krijgen en om medicijnen af te kunnen bouwen. Voldoende beweging en vezelrijke voeding zijn hierbij hier extra belangrijk.

Diabetes II is vaak wel te voorkomen

Voorafgaand aan het ontstaan van diabetes II zijn er vaak al duidelijke symptomen aanwezig. Er kan sprake zijn van hyperinsulinemie. Kenmerkend hiervoor is overgewicht, dat zich voornamelijk bevindt rond de buik en er zijn vaak kleine steelwratjes in het halsgebied.

Afvallen is belangrijk als je diabetes II wilt voorkomen!

Medicijngebruik bij diabetes en bijwerkingen

Bij diabetes II krijg je vaak medicijnen om je bloedsuiker te verlagen en het lichaam weer beter te laten reageren op insuline. Er zijn ook medicijnen die ervoor zorgen dat de lever minder glucose (suiker) aanmaakt of die via de darmen invloed hebben op de bloedsuiker. In eerste instantie is het vaak voldoende om tabletten (zoals Metformine) te gebruiken en is het nog niet nodig om insuline te spuiten, maar elk medicijngebruik kent bijwerkingen. 

Bijwerkingen van Metformine kunnen zijn: maagdarmklachten, smaakstoornissen, wazig zien, huiduitslag, leveraandoeningen, melkzuuracidose. Onderzoekers van het Maastricht UMC hebben ontdekt dat diabetespatiënten die langdurig het medicijn Metformine gebruiken het risico lopen een tekort aan vitamine B12 te ontwikkelen. 70% van de 800.000 mensen met diabetes II gebruikt Metformine! Een vitamine B12-tekort kan vermoeidheid, bloedarmoede en klachten aan het zenuwstelsel geven.  Naast bloedsuikerverlagende medicijnen slikken veel mensen met diabetes ook middelen voor hun bloeddruk en cholesterol. Daar komen dan vaak ook maagbeschermende middelen en plastabletten bij.

Leefstijlaanpassingen en veranderingen in het voedingspatroon kunnen medicatie bij diabetes verminderen

Van het een komt het ander. Het is dus belangrijk om de oorzaak bij de bron aan te pakken!

In mijn praktijk richt ik mij in de behandeling van diabetes daarom op vier pijlers: homeopathie, voeding en orthomoleculaire supplementen en beweging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.