Contact

Kroonhomeopathie

Marjon Kroon-Antonisse
Debijehof 5
3863 AJ Nijkerk

Neem contact op:

Stuur een mail via de contactpagina
of bel 06 - 107 215 88Volg ons:

Facebook-Icon Linkedin-Icon Twitter-Icon RSS-Icon

In mijn praktijk behandel ik vrouwen met een kinderwens met het homeopathische “fertiliteitsprogramma”. Dit is een behandelplan dat met name geschikt is voor vrouwen die een tijdje de pil hebben geslikt.

Ook voor vrouwen met het Polycysteus Ovariumsyndroom (PCOS) en voor vrouwen waarbij geen duidelijk aanwijsbare medische redenen is te vinden voor het uitblijven van zwangerschap kan de homeopathische behandeling een uitkomst zijn. Overgewicht of ondergewicht kan namelijk eveneens een oorzaak zijn.

Wanneer je stopt met de pil om zwanger te worden, lijkt meestal de normale cyclus vrij snel weer op gang te zijn gekomen. Maar soms, wanneer je wat nauwkeuriger gaat kijken, vind je aanwijzingen dat de cyclus niet optimaal functioneert. Dit komt, omdat het lichaam moeite kan hebben om de natuurlijke balans terug te vinden, wanneer de voortplantingsorganen enkele jaren onderdrukt zijn geweest. Het duurt vaak ongeveer een half  jaar om het voortplantingssysteem weer optimaal te laten functioneren. Ik heb al een aantal keren mee mogen maken dat een zwangerschap ontstond tijdens de periode van behandeling. Symptomen waar je op kunt letten zijn:

  • te veel of te weinig bloedverlies
  • stolsels in het bloed
  • te donker bloed
  • te korte of te lange cyclus
  • pijnlijke menstruatie
  • pijn bij het vrijen
  • geen of weinig zin in vrijen
  • te dikke of waterige afscheiding
  • geen tekenen van een ovulatie

Wat houdt de behandeling in?

In de homeopathie zijn een aantal middelen bekend die met name inwerken op het hormonale systeem. Ik ga op zoek naar het bij jou passende constitutionele middel en vaak zal de keuze daarbij op een van deze hormonaal werkende middelen vallen. Specifiek zijn er middelen (zoals bijvoorbeeld folliculinum) die  de eisprong stimuleren of die de tendens tot het krijgen van miskramen kunnen reduceren. Als sprake is van overgewicht richt de behandeling zich ook op het afvallen. Als je rookt zul daarmee moeten stoppen. Een goede basisconditie is belangrijk als je zwanger wilt worden. Omdat de oorzaak natuurlijk ook bij je partner kan liggen, is het verstandig als hij ook een behandeling volgt. In ieder geval zul je beiden een aantal zaken in je leefstijl moeten veranderen.

Naast de homeopathische behandeling krijg je daarom ook een orthomoleculair advies, gericht op voeding en aanvulling met supplementen die de vruchtbaarheid stimuleren.

http://klassiekehomeopathie.nl/anticonceptie_de-pil

Nieuws: week van de homeopathie