Contact

Kroonhomeopathie

Marjon Kroon-Antonisse
Debijehof 5
3863 AJ Nijkerk

Neem contact op:

Stuur een mail via de contactpagina
of bel 06 - 107 215 88Volg ons:

Facebook-Icon Linkedin-Icon Twitter-Icon RSS-Icon

Afvallen met homeopathie en orthomoleculaire therapie

In mijn praktijk Kroonhomeopathie in Nijkerk, kun je ook terecht als je wilt afvallen. In een op jouw persoon afgestemd behandelplan met een gezond voedingsadvies  als basis en daarnaast ondersteuning met een klassiek homeopathisch constitutiemiddel en een orthomoleculair advies.

We zien soms dat een bijkomend effect van een geslaagde homeopathische behandeling kan zijn dat de kilo’s er vanzelf af gaan. Bij een goed voorschrift verbetert de cliënt als geheel, waarbij de vroegere worsteling van diëten en sporten verandert in een gelijkmatig vanzelf lopend proces, dat eigenlijk niet echt moeite kost. In combinatie met een aanpassing van voedings- en leefgewoontes en aanvulling met orthomoleculaire supplementen, bereik je op een gezonde manier een blijvend resultaat.

Ontstaan van overgewicht

Overgewicht ontstaat door een samenspel van factoren. Behalve ‘te veel – te vaak – verkeerde dingen eten’ en te weinig bewegen, kunnen ook erfelijke aanleg, psychologische factoren, hormonale invloeden, bepaalde ziekten, bijwerkingen van medicijnen en voedingstekorten een rol spelen. Je kunt overgewicht beschouwen als een symptoom voor een opslag van problemen op fysiek of mentaal niveau of als verdedigingsmechanisme.

Wanneer je last hebt van overgewicht, is het belangrijk om daar iets aan te doen.Een dieet dat minder kilocalorieën bevat, helpt om af te vallen, maar alleen minder eten en meer bewegen heeft niet altijd het gewenste effect als er lichamelijke oorzaken zijn. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van een koolhydraatverslaving, een verminderd verzadigingsniveau, een verlaagde verbranding, een vertraagde schildklierwerking  of hyperinsulinemie.

Lichamelijke oorzaken die succesvol afvallen in de weg kunnen staat zijn:

 • Verminderd verzadigingsgevoel: Door een verminderd verzadigingsgevoel ben je de hele dag met eten bezig of je merkt kort na de maaltijd dat je toch weer te veel gegeten hebt.
 • Trage schildklier: Door een trage schildklier heb je klachten als vaak koud, moe, droge huid, afbrekend of uitvallend haar, gescheurde nagels
 • Koolhydraatverslaving: Bij een koolhydraatverslaving krijg je emotionele klachten als je minder koolhydraten eet en je snoept meer als je gespannen of verdrietig bent
 • Verlaagde verbranding: bij een verlaagde verbranding kom je met slechts 1500 kcal per dag toch nog in gewicht aan.
 • Hyperinsulinemie: Bij hyperinsulinemie hou je vooral gewicht rond je middel vast en heb je vaak honger, direct na een koolhydraatrijke maaltijd. Hyperinsulinemie is een stoornis in het lichaam die veroorzaakt wordt doordat je lichaam ongevoelig geworden is voor insuline. Hierdoor worden koolhydraten niet verbrand maar als vet rond je middel opgeslagen. Zonder behandeling leidt hyperinsulinemie tot Diabetes type 2.

Je kunt gezond afvallen door:

 • Een gevarieerd eetpatroon te kiezen volgens orthomoleculaire principes
 • Weinig alcohol te drinken.
 • Meer te bewegen.

Om vervolgens op gewicht te blijven, is het wel belangrijk om de nieuwe gezonde gewoontes vast houden. Dat betekent niet dat je nauwgezet calorieën moet tellen en maar heel weinig mag eten. Door gezonde keuzes te maken en op de Glycemische index van voeding te letten kun je zelfs meer eten dan je misschien sinds lange tijd gewend bent!

Een gemiddelde man heeft 2500 kcal per dag nodig, een vrouw 2000. Wist je dat je voor het op gang houden van je stofwisseling (basaalmetabolisme) al gauw 1400 caloriën nodig hebt?

 Zorg voor afwisselende voeding en eet niet de hele dag door.

Krijg je plotseling trek? Drink dan een glas water of (groene) thee en neem een stuk fruit of een paar ongebrande noten.

In mijn praktijk begeleid ik mensen met overgewicht die willen afvallen vanuit de gedachte dat het overgewicht in de meeste gevallen niet alleen ontstaan is door teveel eten, maar dat er vaak een andere oorzaak aan ten grondslag ligt. Een homeopathisch geneesmiddel werkt in op de totaliteit en omdat je emotioneel en fysiek meer in balans komt, zul je merken dat dit ook invloed heeft op je eetgedrag. Ongemerkt gaan er vaak als vanzelf al wat kilo’s af!

In combinatie met een verandering in het eet- en drinkpatroon, gebaseerd op het aanwennen van het maken van gezonde keuzes, gevarieerde voeding volgens orthomoleculaire richtlijnen en regelmatige beweging, kun je weliswaar wat langzamer, maar ook blijvend in gewicht afnemen. Dus zonder het volgen van een ingewikkeld dieet, of het gebruik van dure en vaak ongezonde kuren. Je zult merken dat je op deze manier misschien zelfs meer, maar anders gaat eten! Het jojo-effect kun je op deze manier voorkomen.

Het kan zijn dat je een bepaalde aandoening hebt of een intolerantie voor bepaalde voedingsmiddelen, waardoor sneller tekorten kunnen ontstaan. Een orthomoleculair advies is daarom eveneens onderdeel van de behandeling. Er zijn ook specifieke orthomoleculaire middelen die kunnen helpen om het proces van afvallen te versnellen. Deze worden op de persoonlijke situatie voorgeschreven.

Behandelplan

In de begeleiding bij afvallen hebben we wat vaker contact met elkaar, dan tijdens een reguliere homeopathische behandeling. In het begin zie ik je graag om de 2 weken 45 minuten en daarna om de 4 weken voor een kort consult van 30 minuten. We bespreken dan de voortgang en je wordt regelmatig gewogen en gemeten.

Op mijn facebookpagina plaats ik regelmatig motiverende tips. Je kunt mij ook via de mail vragen stellen of je eetdagboek opsturen. Ik bekijk dan wat je eventueel aan kunt passen in je voedingspatroon.

Kinderen met overgewicht

N.B.: bij kinderen met overgewicht is het extra belangrijk om er op te letten, dat ze voldoende gevarieerd eten en genoeg bewegen. Hulp van de omgeving is daarin erg belangrijk. Het zijn immers de ouders/verzorgers die de boodschappen doen en de maaltijden bereiden. Een verandering in leefstijl komt alle gezinsleden ten goede.

Je zult zien dat het resultaat lonend is; je krijgt meer zelfvertrouwen, meer conditie, een betere weerstand en je voelt je een stuk fitter!

Bepaalde supplementen kunnen helpen bij het proces om gewicht te verliezen. Volgens diverse onderzoeken hebben veel mensen met overgewicht een vitamine D3 tekort en is suppletie dus belangrijk als je wilt afvallen. Andere supplementen kunnen specifiek op de lichamelijke oorzaken worden voorgeschreven.

2 Reacties op Afvallen met homeopathie

 • annick ramon zegt:

  haalo ik ben een vrouw van 53 jaat ben 162 cm groot en 67 kg. doe al heel mijn leven weight wachters dieet maar er gaat geen grametje van.ook koolydraatarm lukt niet.neem nu een maand en half sepia en nu verdik ik nog , wat kan ik doen

  vriendelijke groetjes annci

  • Marjon Kroon-Antonisse zegt:

   Hallo Annick,
   De kans is groot dat je door het langdurig volgen van het weight watchers dieet een verstoorde stofwisseling hebt gekregen. De hoeveelheid calorieën die je tot je neemt en de hoeveelheid die je gebruikt, moeten in evenwicht zijn. Als je te weinig calorieën neemt, gaat je lichaam op de spaarstand, omdat je deze voor je basaal stofwisseling nodig hebt. Deze zorgt voor belangrijke lichaamsprocessen zoals zuurstoftransport, circulatie en vertering. De remedie is dan gek genoeg vaak om even wat meer te gaan eten en niet zozeer op calorieën te letten, maar vooral op het nuttigen van hoogwaardige voeding, met iets meer gezonde vetten en eiwitten. Koolhydraten heb je in mindere mate ook nodig, maar dan wel vooral uit vezelrijke bronnen als groenten en fruit. Daarbij is het van belang dat je dagelijks voldoende beweegt en bij voorkeur buiten. Regelmaat en voldoende slaap zijn ook erg belangrijk.

   Bij het ouder worden, verandert er ook hormonaal het een en ander en dat kan er voor zorgen, dat je stofwisseling nog trager verloopt.
   Er zijn natuurlijk meerdere mogelijke oorzaken. Ik ken jouw persoonlijke situatie niet en zie niet hoe jouw eetpatroon er nu uit zit. Ik kan dus ook niet zeggen of Sepia voor jou wel een passend middel is.

   Kijk eens op de site van de Voedingspiramide en verdiep je eventueel in Oervoeding. In de boekenlijst en op de pagina met links kun je titels en sites vinden. Zoek eventueel begeleiding van een orthomoleculair therapeut, die je kan helpen bij het maken van gezonde keuzes, die het evenwicht herstellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.