Contact

Kroonhomeopathie

Marjon Kroon-Antonisse
Debijehof 5
3863 AJ Nijkerk

Neem contact op:

Stuur een mail via de contactpagina
of bel 06 - 107 215 88Volg ons:

Facebook-Icon Linkedin-Icon Twitter-Icon RSS-Icon

Mijn naam is Marjon Kroon en ik heb in Nijkerk mijn praktijk Kroonhomeopathie waarin ik mensen met gezondheidsklachten help om hun weerstand en veerkracht te vergroten, om daarmee hun gezondheid te verbeteren.

Kroonhomeopathie Marjon Kroon-Antonisse

Ik zie in mijn praktijk kinderen en volwassenen met lichamelijke of emotionele klachten,maar ook cliënten met gebrek aan energie of overgewicht,of mensen die  een alternatief zoeken voor reguliere behandeling en medicijnen.

Het maakt veel uit of klachten acuut zijn ontstaan of een meer chronisch karakter hebben. Bij acute klachten is een korte eenvoudige behandeling vaak voldoende om herstel te bespoedigen.Bij chronische klachten spelen belastende factoren als voeding, medicijngebruik,stress en omgevingsfactoren een grotere rol.Kinderen reageren vaak heel snel op homeopathie, omdat ze minder belast zijn.

Voordat ik een behandeling voorstel,begin ik er altijd mee om eerst de oorzaken goed in kaart te brengen. Veel klachten ontstaan,omdat er meerdere oorzaken zijn die stapelen,waardoor draaglast en draagkracht niet meer in overeenstemming zijn.Dit vraagt om een brede benadering,waarbij het probleem in stappen benaderd wordt.

Naast leefstijl- en voedingsadviezen geef ik coaching en begeleiding d.m.v. gesprekken en ondersteun dat met natuurlijke middelen. Dit helpt om de balans te herstellen. De middelen die ik adviseer zijn homeopathie en orthomoleculaire supplementen, maar ook fytotherapie en celzouten.

Daarmee kun je op een milde manier,zonder vervelende bijwerkingen, het immuunsysteem stimuleren. Klachten kunnen geheel verdwijnen of je zult beter in staat zijn, om met je klachten om te gaan.Ik hou er rekening mee dat sommige natuurlijke middelen niet samengaan met reguliere medicijnen.

Geen standaardadvies

Er is veel mogelijk op het gebied van voeding als medicijn en natuurlijke geneesmiddelen en voedingssupplementen. Wat zinvol is om te gebruiken, varieert sterk per persoon.
Ik ben terughoudend in het voorschrijven van grote hoeveelheden supplementen en wijs mijn cliënten ook op de mogelijkheid om zo voordelig mogelijk te bestellen.

Gezonde voeding vormt de basis van mijn orthomoleculaire adviezen.

Geen standaard dieet

De voorkeur voor bepaalde voeding verschilt per persoon. Reacties op voeding verschillen sterk individueel. Gezonde voeding volgens orthomoleculaire principes kun je makkelijk naar behoefte aanpassen. 

Bij overgewicht werk ik niet met standaard dieetadviezen, maar ik kijk ook naar mentale en fysieke oorzaken. De begeleiding is gericht op het verschaffen van inzicht en kennis over lichaamsprocessen en het bewust keuzes leren maken en het aanwennen van andere voedingsgewoontes. Doel daarbij is niet alleen het afvallen, maar ook het verkrijgen van een betere algemene gezondheid.

Ik geef regelmatig lezingen en cursussen over diverse onderwerpen. Deze kunnen ook op aanvraag en op locatie worden gegeven.

Als je conditie verbetert en je vitaliteit toeneemt, verklein je het risico op aandoeningen in de toekomst. Deze manier van genezen kan heel goed als aanvulling op reguliere behandelingen worden gebruikt.

Vanaf november 2018 doe ik zelf geen consulten meer.

Indien nodig verwijs ik cliënten door naar een collega, arts of een aanvullende complementaire therapie.Ik werk daarvoor samen met andere zorgprofessionals.

N.B.: Ik ben in het bezit van het Diploma Medische Basiskennis volgens Cpion PLATO termen.

Profiel Marjon Kroon

Mijn naam is Marjon Kroon-Antonisse. Ik ben geboren in 1957, getrouwd met Gert en ik heb twee volwassen dochters, Anouk en Daphne. Sinds 2016 ben ik ook trotse oma van kleinzoon Tijmen. Mijn eerste kennismaking met homeopathie was in 1988. Ik deed toen een korte cursus ‘Eerste hulp met homeopathie’. In mijn gezin en bij naaste familie en kennissen kon ik daar vaak praktisch gebruik van maken. Vanwege mijn toenmalige chronische klachten bezocht ik een homeopaat. Door een homeopathische constitutiebehandeling verbeterden mijn klachten in vrij korte tijd enorm. Bovendien nam mijn energie weer toe. Daarmee werd mijn interesse in de klassieke homeopathie echt gewekt en besloot ik om de 6-jarige beroepsopleiding te gaan volgen. Ik heb mijn opleiding gedaan bij de School voor Homeopathie in Amersfoort. In 2001, in het laatste jaar van de opleiding, ben ik mijn praktijk gestart.

Kroonhomeopathie Marjon Kroon-Antonisse Nijkerk

Kroonhomeopathie Marjon Kroon-Antonisse Nijkerk

Juf Marjon Kroon

Jarenlang heb ik de praktijk gecombineerd met mijn andere beroep, als leerkracht in het basisonderwijs. Ik heb vooral gewerkt als juf van groep 1 / 2 en in de begeleiding van kinderen met leer- en ontwikkelingsproblemen. Aan het begin van mijn loopbaan heb ik ook een tijdje met verstandelijk en lichamelijk gehandicapte kinderen gewerkt. Daarvoor heb ik destijds de akte Speciaal Onderwijs gehaald. De kennis die ik toen heb opgedaan komt ook nu nog van pas in de homeopathische praktijk. Met de komst van kleinzoon Tijmen is de aandacht voor de ontwikkeling en gezondheidsvraagstukken van baby’s en jonge kinderen weer extra in mijn belangstelling komen te staan.

Ik blijf nog steeds een beetje juf, want kennis overdragen vind ik belangrijk. Ik geef daarom graag met enige regelmaat een lezing of een cursus over verschillende onderwerpen die je ook terug kunt vinden op deze website.

Homeopathie

Homeopathie is een natuurlijke vorm van genezen, die werkt met middelen afkomstig uit de natuur. Ik heb altijd al veel interesse gehad in planten en dieren en ik ben graag buiten om te wandelen en te tuinieren. De studie homeopathie heeft een dimensie toegevoegd aan de beleving daarvan. Het is heel bijzonder om te zien hoe divers de natuur in al zijn verschijningsvormen zich toont en hoe je de verbinding kunt maken tussen homeopathische geneesmiddelbeelden en de mens met al zijn verschillen en overeenkomsten. De vraagstelling richt zich dan ook op meer dan de lichamelijke symptomen. Wat beweegt mensen en waarom reageren ze zo verschillend op wisselende omstandigheden? De homeopathische geneeskunst werkt op een bijzondere onstoffelijke manier, die vanwege de systematische aanpak, toch heel goed past bij mijn nuchtere en praktische instelling.

Leefstijl

Ook Samuel Hahnemann beschreef al het belang van een gezonde leefwijze. Door in onze leefstijl bewuste keuzes te maken ten aanzien van voeding en activiteiten kunnen we zelf bijdragen aan het voorkomen van ziekten en het bereiken van een optimale gezondheid. Ik ben mij daarom steeds meer gaan verdiepen in gezonde voeding en beweging en kwam zo ook op het kennisgebied van de orthomoleculaire geneeskunde.

Orthomoleculair

De orthomoleculaire geneeswijze werkt heel gericht in op de stofwisseling en de celopbouw. Zeker in periodes van verminderde weerstand, bij chemo behandelingen, tijdens zwangerschap en bij degeneratieve ziekten als artrose en diabetes en auto-immuunziekten kan dit veel bijdragen aan herstel. In combinatie met homeopathie wordt het genezende effect versterkt. Het is mooi als de puzzel opgelost kan worden en het resultaat van de behandeling is, dat jij of je kind zich beter gaat voelen. Nog mooier is het om te zien als er blijvende veranderingen optreden en klachten geheel verdwijnen! Ik heb mijn opleiding Orthomoleculaire Geneeskunde en Voedingsleer gedaan bij Ortho Linea. Dit is een van de opleidingen die ook erkend worden door de MBOG (beroepsvereniging).