Contact

Kroonhomeopathie

Marjon Kroon-Antonisse
Debijehof 5
3863 AJ Nijkerk

Neem contact op:

Stuur een mail via de contactpagina
of bel 06 - 107 215 88Volg ons:

Facebook-Icon Linkedin-Icon Twitter-Icon RSS-Icon

Wat zijn de mogelijkheden om te laten testen bij Kroonhomeopathie?

Afhankelijk van de aard van je klachten kan het in sommige gevallen zinvol zijn om een en ander te laten testen. In de meeste gevallen kun je via de huisarts (zonder kosten) via een bloed-, urine- of ontlastingstest zaken als cholesterol, homocysteïnegehalte, schildklierhormoon, parasieten e.d. laten meten. Als je meer wilt weten over je vitaminestatus of bijvoorbeeld een zware metalenbelasting ,bepaalde specifieke waardes (hyperinsulinemie, cholesterol, vetzuurratio, hormonen) of bijvoorbeeld een darmflora ontlastingsonderzoek wilt laten doen, kun je via Kroonhomeopathie terecht bij enkele gespecialiseerde laboratoria. Als er een vermoeden is van een voedingsintolerantie of een overgevoeligheid voor omgevingsstoffen, kan een test vaak veel duidelijk maken.  De aanvraagformulieren voor bloedonderzoek en pakketten voor fecesonderzoek of speekselonderzoek zijn via mij verkrijgbaar. Er zijn enkelvoudige tests op de (internet-)markt, gericht op het vaststellen van bijvoorbeeld glucose, ziekte van Lyme, e.d.  Niet alle thuis-tests zijn even betrouwbaar.

Mijn persoonlijke mening is dat de zogenaamde energetische testen, zoals bijvoorbeeld bioresonantie, Vega-test, computerscans en spiertesten evenmin voldoende betrouwbare informatie geven. 

In veel gevallen zal de anamnese voldoende aanknopingspunten bieden om een behandelplan op te kunnen stellen. Mocht je behoefte hebben aan testgegevens, dan wijs ik je graag op enkele betrouwbare testmogelijkheden voor bloed-, speeksel-, urine- of ontlastingsonderzoek. In de praktijk heb ik een aantal standaard testenveloppen op voorraad. Afhankelijk van het soort onderzoek duurt het een tot enkele weken, voordat een uitslag bekend is. In het daaropvolgende consult bespreken we de volgende stappen.

Tests vallen buiten de standaard behandeling bij Kroonhomeopathie, maar worden binnen een consult voor kostprijs aangeboden. Dat wil zeggen dat je alleen de directe kosten voor het laboratoriumonderzoek betaalt en dat er geen verdiensten voor mij zijn. De kosten variëren van enkele Euro’s voor een enkelvoudige test (bijvoorbeeld B12, intra cellulair magnesium of D3 ) , tot meer dan € 300,– voor een meer uitgebreide test. Daar komen eenmalige verwerkingskosten bij en 21% btw. Deze kosten worden in de meeste gevallen niet gedekt door je zorgverzekeraar. Het is goed om je te realiseren dat deze tests een momentopname weergeven en na enige tijd (gedeeltelijk) dienen te worden herhaald om veranderingen in kaart te kunnen brengen. .

Laboratoria waar ik mee werk zijn RP-Vitamino, Pro Health, Hessels & Grob en Mg-lab. Voor bloedonderzoeken is het mogelijk om bij een prikpunt bloed af te laten nemen. Prikpunten verschillen per laboratorium. Voor Pro Health kun je helaas nog niet in Nijkerk terecht, maar moet je even naar Putten of Harderwijk. Enveloppen en aanvraagformulieren zijn bij Kroonhomeopathie aanwezig.

Welke ziekten of aandoeningen zijn gekoppeld aan voedingsstoffen onbalans?

Artritis, Parkinson, alcoholisme / verslaving, gedragsstoornissen, kanker, hart-en vaatziekten, chronische vermoeidheid, macula degeneratie, diabetes, immuunziekten, multiple sclerose, beroerte en osteoporose zijn gekoppeld aan voedingsstoffen onevenwichtigheden. Studies in 2002 gepubliceerd in het Journal of the American Medical Association bevestigen het verband tussen tekorten aan voedingsstoffen en ziekte processen.

Wat is een functioneel (of subklinisch) tekort?

Een functioneel deficiëntie omvat een van de factoren die de werkzaamheid van een nutriënt verminderen. Zo kan een bepaalde voedingsstof aanwezig zijn, maar kan niet goed worden geactiveerd omdat de juiste lokale of  onvoldoende co-factoren aanwezig zijn, om te functioneren op een normaal niveau van activiteit. Het maakt niet uit wat de oorzaak is;  resultaat is een gebrek in de biochemische pathways die afhankelijk zijn van deze voedingsstof voor een optimale functie. Een gebrekkig of defect pad kan vele maanden of zelfs jaren werken op een sub-optimaal niveau, voordat klinische symptomen duidelijk worden.

 Hoe zit het met mensen met een “gezonde” levensstijl?

Zelfs mensen met gezonde gewoonten kunnen tekorten hebben. Biochemische individualiteit, absorptie, chronische aandoeningen, leeftijd en leefstijl beïnvloeden individuele micronutriënten eisen. Zelfs een gezond uitziende persoon kan tekorten hebben aan micronutriënten, die alleen kunnen worden geopenbaard door te testen.

Waarom Micronutriënten testen?

Voedingsstatus is een essentieel fundament van gezondheid. Elke micronutriënt speelt een onmisbare rol bij het bevorderen van een optimale celfunctie. Als sommige cellen niet op hun best functioneren, loopt de basis van onze gezondheid gevaar en biedt  het podium voor de ontwikkeling van de ziekte. Het identificeren en corrigeren van voedingstekorten is een belangrijke stap op de lange termijn in het onderhoud van een optimale gezondheid. Vitamine gebrek is niet alleen een weerspiegeling van de voeding. Omdat we allemaal biochemisch uniek zijn, zullen tekorten aan voedingsstoffen variëren van patiënt tot patiënt, en niet noodzakelijkerwijs rechtstreeks verband met voedingsstoffen hebben, zelfs bij mensen met soortgelijke gezondheidsproblemen. Vele factoren bepalen of voeding of voedingsstof functie adequaat is. Deze omvatten biochemische individualiteit, genetische aanleg, absorptie en het metabolisme, leeftijd, aandoeningen en medicijnen.

N.B.: vanaf januari 2018 maak ik geen afspraken meer voor consulten. Het is nog wel mogelijk om vragen te stellen over diverse testmogelijkheden en eventuele uitslagen. Omdat dit meer tijd kost, dan het beantwoorden van algemene vragen, breng ik hiervoor wel mijn tijd in rekening.