Contact

Kroonhomeopathie

Marjon Kroon-Antonisse
Debijehof 5
3863 AJ Nijkerk

Neem contact op:

Stuur een mail via de contactpagina
of bel 06 - 107 215 88Volg ons:

Facebook-Icon Linkedin-Icon Twitter-Icon RSS-Icon

De term orthomoleculaire geneeskunde is voor het eerst gepubliceerd in 1965 in het wetenschappelijke tijdschrift Science, door Linus Pauling, tweevoudig Nobelprijswinnaar (voor de chemie en voor de vrede).

Het woord orthomoleculair komt van orthos (=Grieks voor goed, of juist) en moleculen (de bouwstenen van ons lichaam).

In de orthomoleculaire geneeskunde probeer je het lichaam van iemand te voorzien van een juiste en optimale hoeveelheid van alle natuurlijke stoffen. Dat wil zeggen dat er sprake moet zijn van aanwezigheid van voldoende vitaminen, mineralen, sporenelementen en enzymen en juist de afwezigheid van afvalstoffen, toxinen, etc.

Met voeding en voedingssupplementen kan ziekte worden voorkomen en behandeld. Orthomoleculaire voedingsleer kan bij uitstek goed gecombineerd worden met andere therapieën, zoals homeopathie, acupunctuur, orthomanuele therapie, osteopathie, diëtetiek, farmacotherapie, fysiotherapie, shiatsu, etc.

Behandelingen en Voedingsadviezen

Stoornissen kunnen ontstaan door bijvoorbeeld: tekorten aan mineralen in de bodem en daardoor in onze voeding; belasting met schadelijke stoffen, bestrijdingsmiddelen, straling, luchtvervuiling, amalgaam en dergelijke; stress; de manier van voedselbereiding in industrie en eigen keuken: veel goede stoffen gaan verloren.

Orthomoleculaire Geneeskunde heeft een wetenschappelijke basis. Door middel van Orthomoleculaire therapie kunnen veel ziekteprocessen positief worden bestreden. De therapie bevordert het: afvoeren van afvalstoffen; aanvullen van tekorten; aansterken door optimale voeding. Een preventief orthomoleculair verantwoorde levenswijze kan veel bijdragen aan een gezond lang leven. Het toegepaste voedingsadvies en de behandeling met behulp van voedingssupplementen wordt speciaal op de persoon afgestemd. Echter… een stofwisseling veranderen vergt veel tijd en inzet!