Contact

Kroonhomeopathie

Marjon Kroon-Antonisse
Debijehof 5
3863 AJ Nijkerk

Neem contact op:

Stuur een mail via de contactpagina
of bel 06 - 107 215 88Volg ons:

Facebook-Icon Linkedin-Icon Twitter-Icon RSS-Icon

 “Uw voeding is uw geneesmiddel, uw geneesmiddel is uw voeding”Hippocrates


ADVIES

 

 

 

 

 

 

 

 • Om degeneratieziekten te helpen voorkomen: reuma, botontkalking, suikerziekte, kanker, hart- en vaatziekten, staar, etc.
 • Om lichte aandoeningen te kunnen verbeteren: milde hoge bloeddruk, migraine, verhoogde cholesterol, huidproblemen, griep en verkoudheid, overgangsklachten, darmproblemen, galwegaandoeningen, (voedsel)allergieën, etc.
 • Om te ondersteunen in de strijd tegen overgewicht.
 • Om concentratie en aandachtsstoornissen (adhd) te verbeteren
 • Om te ondersteunen bij sportieve prestaties
 • Om stress beter te kunnen verwerken
 • Als u zwanger wilt worden (man en vrouw)
 • Tijdens de zwangerschap en daarna
 • Als u borstvoeding geeft
 • Om in vele andere situaties de weerstand te verhogen
 • Als er sprake is van voedingstekorten

Met voeding en voedingssupplementen kan ziekte worden voorkomen en behandeld. Orthomoleculaire voedingsleer kan bij uitstek goed gecombineerd worden met andere therapieën, zoals homeopathie, acupunctuur, orthomanuele therapie, osteopathie, diëtetiek, farmacotherapie, fysiotherapie, shiatsu, etc.

In de loop der tijd is bij mij het besef gegroeid, dat de manier waarop je eet en drinkt een belangrijke factor kan zijn in het al of niet ontstaan van klachten en dat voedingsgewoontes een belangrijke blokkade kunnen vormen in het geneesproces. Kleine aanpassingen maken vaak al een groot verschil en als je consequent anders gaat eten en drinken, zul je het verschil al na enkele weken kunnen merken. Ik geef  uitgebreide algemene adviezen met betrekking tot het maken van gezonde keuzes en daarnaast krijg je, indien nodig,  van mij aanwijzingen die er op gericht zijn om specifieke klachten te verbeteren.

Ik geef je een lijst met aanbevolen en te vermijden voeding, waarbij het niet zo is dat bepaalde producten worden verboden. Het is wel zo dat je lichaam er meer moeite mee kan hebben om bepaalde dingen op te nemen en te verteren en dat gaat ten koste van je energie. Met name bij bepaalde vormen van suikers en koolhydraten en vetten is dat het geval. Kant- en klaar producten vormen een extra belasting.  Het gaat erom dat je door bepaalde keuzes te maken de balans kunt herstellen en een zeker evenwicht weet te bewaren en optimaal kunt profiteren van de gunstige eigenschappen van de verschillende micronutriënten (vitaminen, mineralen, aminozuren, enzymen) in voeding. Veranderingen invoeren is niet altijd even gemakkelijk. Doe het daarom in stappen en kijk wat voor jou haalbaar is. Belangrijk is dat je blijft genieten van eten en drinken. Met een menu dat gebaseerd is op verse producten, liefst biologische en op de juiste wijze bereid, hoeft dat geen enkel probleem te zijn. Het zal je smaak, je gewicht en je gezondheid en vitaliteit ten goede komen!