Contact

Kroonhomeopathie

Marjon Kroon-Antonisse
Debijehof 5
3863 AJ Nijkerk

Neem contact op:

Stuur een mail via de contactpagina
of bel 06 - 107 215 88Volg ons:

Facebook-Icon Linkedin-Icon Twitter-Icon RSS-Icon

Op onderstaande sites vind je naast een supplementen abc, veel informatie over vitamines en mineralen. Je kunt er antwoorden vinden op vragen als: waarom, wanneer en in welke hoeveelheden te gebruiken, in welke voedingsmiddelen komen deze vitamines en mineralen voor, symptomen van tekorten e.d.

N.B.: de ADH  (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid) wijkt vaak af van de Orthomoleculair wenselijk geachte inname, omdat deze geen rekening houdt met individuele verschillen en er vanuit gaat dat men voldoende uit de dagelijkse voeding kan halen. Slechts 2% van de Nederlandse bevolking slaagt er echter in om voldoende gevarieerd en kwalitatief goed te eten. Er zal niet snel een tekort aan macronutriënten ontstaan, maar tekorten aan micronutriënten kunnen oorzaak zijn van het ontstaan van vele klachten.

Orthomoleculair advies zal daarom altijd bestaan uit basissuppletie (Multi-vitamine, vitamine C, vitamine D en Omega-3), aangevuld met suppletie op basis van het klachtenbeeld. De OM voorgeschreven hoeveelheden liggen hoger dan de ADH, omdat ze bedoeld zijn om het evenwicht te herstellen. Uitgangspunt is echter dat deze aanvullende suppletie naar verloop van tijd weer afgebouwd kan worden als in de voeding aanpassingen worden gedaan. Risicogroepen zoals bijvoorbeeld zwangeren en ouderen en chronisch zieken, maar ook rokers en regelmatige alcoholgebruikers hebben specifiek extra behoeftes.

Sommige supplementen of kruiden gaan niet goed samen met reguliere medicijnen. Meld daarom altijd welke medicijnen je gebruikt en vergeet daarbij ook niet de middelen die je zonder recept aan kunt schaffen bij drogist, gezondheidswinkel of apotheek.

 

www.vitamine-info.nl

http://www.explania.com/nl/kanalen/gezondheid/detail/wat-zijn-vitaminen

http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=2082