Contact

Kroonhomeopathie

Marjon Kroon-Antonisse
Debijehof 5
3863 AJ Nijkerk

Neem contact op:

Stuur een mail via de contactpagina
of bel 06 - 107 215 88Volg ons:

Facebook-Icon Linkedin-Icon Twitter-Icon RSS-Icon

Is supplementen slikken altijd nodig? Als aan alle voorwaarden van goede voeding wordt voldaan, zullen niet snel tekorten ontstaan. Onderzoek toont echter aan dat dit slechts bij 2 % van de mensen lukt. 

Zonder meer van alles slikken is niet aan te bevelen en kan soms schadelijk zijn. In bepaalde omstandigheden kan het gebruik van specifieke supplementen zinvol zijn. Doe dit dan wel nadat je een zorgvuldig afgewogen advies hebt gekregen. In het algemeen kan wel gezegd worden dat iedereen gebaat is bij het dagelijks innemen van een hoogwaardige kwaliteit multivitamine, vitamine C en Omega-3 uit visolie of algenolie.

Veganisme
Mensen die helemaal geen dierlijke producten eten, worden veganisten genoemd. Zij lopen door hun uitsluitend plantaardige voeding het risico om eiwittekort, een ijzertekort en tekort aan vitamine B12 en B6 op te lopen.

Er zijn teveel orthomoleculaire voedingssupplementen om ze allen hier te kunnen beschrijven. Ik maak gebruik van enkele therapeutenmerken die goede informatie geven en toezien op kwaliteit. Bij het advies krijg je ook een duidelijke productomschrijving en een gebruiksadvies.

SUPPLEMENTEN WEETJES

Wat is een multivitamine?
Een multivitaminepreparaat bevat een combinatie van vitamines en mineralen. Als basis raad ik deze altijd aan.

Vitamine D
Vitamine D is belangrijk voor gezonde botten en spieren. Daarnaast heeft vitamine D mogelijk een ontstekingsremmende werking bij ontstekingsreuma. Er wordt ook steeds meer bekend over dit effect bij andere aandoeningen. Mensen met lupus  erythematodes hebben meer risico op het oplopen van een vitamine-D tekort. Dat komt door het gebruik van sunblockers om de huid te beschermen, die overgevoelig is voor zonlicht.
In het algemeen geldt dat naar buiten gaan voor iedereen goed is. Wel moeten mensen die huidklachten hebben bij huidlupus oppassen dat er geen direct zonlicht op hun huid komt.

IJzer
Als je bloedarmoede hebt, zal een arts eerst moeten onderzoeken wat hiervan de oorzaak is.

Soms zal de arts beslissen dat je ijzer moet aanvullen door het slikken van ijzertabletten. Het is belangrijk dat je een goed opneembare organische vorm van ijzer gebruikt. Afhankelijk van de oorzaak kunnen ook andere supplementen helpen. Als je klachten ontstaan door bijvoorbeeld heftige menstruaties kan een homeopathische constitutiebehandeling uitkomst bieden.

Foliumzuur (B11) met B12!

Foliumzuur is erg belangrijk
Als je methotrexaat gebruikt, dan krijg je daarbij ook het advies extra foliumzuur (vitamine B11) te slikken. Door het medicijn is de behoefte aan foliumzuur verhoogd. In de zwangerschap wordt het aanbevolen omdat het beschermt tegen het ontwikkelen van een ‘open ruggetje’. Het is voor man en vrouw belangrijk om hier al enige tijd voor de conceptie mee te beginnen. Ook van foliumzuur zijn verschillende vormen op de markt. Er wordt ook steeds meer duidelijk over het belang van het combineren van foliumzuur met een goede vorm van B12.