Contact

Kroonhomeopathie

Marjon Kroon-Antonisse
Debijehof 5
3863 AJ Nijkerk

Neem contact op:

Stuur een mail via de contactpagina
of bel 06 - 107 215 88Volg ons:

Facebook-Icon Linkedin-Icon Twitter-Icon RSS-Icon
anders pijn bestrijden met homeopathie

anders pijn bestrijden met homeopathie

Paracetamol, Ibuprofen en andere pijnstillers worden veelvuldig gebruikt, maar kennen ook vervelende bijwerkingen. Je kunt ook pijn bestrijden met natuurlijke middelen.

Homeopathische geneesmiddelen werken vooral in acute situaties snel en doeltreffend. Meestal is pijn een signaal dat er iets aan de hand is. Pijn kan optreden bij lichamelijk letsel of als gevolg van een ontsteking. Als de pijn  niet al te heftig is en er verder geen bijzonderheden zijn, gaat het meestal wel vanzelf over en hoef je niets in te nemen.  Iets warms of juist iets kouds op de plek leggen kan lokale pijn vaak verminderen. In de EHBO-doos vinden we meerdere middelen die kunnen helpen. Arnica is goed bekend om de werking bij kneuzingen en Hypericum is zeer geschikt bij letsel aan zenuwrijke delen, zoals bij een val op het stuitje of vingers die tussen de deur komen. Ruta komt van pas bij een kneuzing van weke delen, zoals de oogbol of het beenvlies en Symphytum bij een beenbreuk. Bij  brandwonden, insectenbeten en prikwonden hebben we ook middelen beschikbaar. In een korte cursus Eerste Hulp met Homeopathie kun je leren hoe je zelf de juiste middelen kiest en toepast.

Acute pijn

Bij inwendige pijn wordt het vaak wat ingewikkelder en heb je wat meer gegevens nodig om een passend homeopathisch middel uit te kunnen kiezen. Bij acute pijn, zoals buikpijn door maag-darmklachten, oorpijn, keelpijn, tand- en kiespijn, kan een goed passend middel verlichting geven. Natuurlijk hou je daarbij wel goed in de gaten hoe het verloop van de aandoening is en hoe de patiënt zich voelt en gedraagt. Als je er zelf niet goed uitkomt, kun je altijd even met mij overleg plegen. Bij twijfel of als de toestand verergert raadpleeg je natuurlijk een arts!

Chronische pijn

Chronische pijn is een heel ander verhaal. Mensen die bij mij in de praktijk komen, hebben vaak gehoord dat ze maar met hun pijn moeten leren leven.  Vaak hebben ze al heel wat afgedokterd, is er al veel medicatie gebruikt en zijn er vaak allerlei vormen van (bewegings-)therapie gevolgd. Bij chronische maagklachten bijvoorbeeld, hoor ik vaak dat er al tijden lang zonder enig resultaat maagzuurremmers worden gebruikt. Dan geef ik behalve homeopathische middelen ook voedingsadviezen en eventueel een advies voor suppletie.