Contact

Kroonhomeopathie

Marjon Kroon-Antonisse
Debijehof 5
3863 AJ Nijkerk

Neem contact op:

Stuur een mail via de contactpagina
of bel 06 - 107 215 88Volg ons:

Facebook-Icon Linkedin-Icon Twitter-Icon RSS-Icon

De cursus eerste hulp met homeopathie is geschikt voor iedereen die graag meer wil weten over homeopathie en het ook zelf toe wil kunnen passen bij verwondingen en veel voorkomende eenvoudige acute aandoeningen.

Opgeven als belangstellende voor de cursus eerste hulp met homeopathie:

Je kunt nu aangeven dat je interesse hebt in het volgen van deze cursus eerste hulp met homeopathie. Je kunt zelf een groep samenstellen van minimaal 8 deelnemers. Je regelt dan zelf een locatie binnen 30 km rond Nijkerk. De organisator van de groep ontvangt van mij een leuke verrassing. Je kunt aangeven of anderen ook aan kunnen sluiten. Data, tijd en plaats worden dan via sociale media gedeeld. Je kunt je opgeven als je graag met een groep mee wilt doen. Je krijgt dan bericht wanneer er een nieuwe groep start.

Vanaf maart 2017 kun je een uitgebreidere versie van deze cursus ook schriftelijk, thuis in je eigen tempo volgen  Bekijk de link Basiscursus homeopathie om een beeld te krijgen van de inhoud van déze cursus.

Aanmelden gaat zo:

geef je naam, voornaam, geboortedatum en e-mail adres, huisadres en telefoonnummer door. Een groepscursus eerste hulp met homeopathie gaat door bij minimaal 8 deelnemers. Je krijgt kort voor de start van de cursus meer informatie.

Je ontvangt een factuur per mail. Als je €100 op mijn rekening hebt overgemaakt, ontvang je de syllabus en een aantal bijlagen. Deze krijg je in pdf toegestuurd. De syllabus is een compact werkboekje dat aansluit bij het boekje de homeopathische huis-reisapotheek van Pieter Jorritsma. Het boekje kun je hier bestellen. Het kost €15,95. Let erop dat het de tweede herziene uitgave betreft.

cursus eerste hulp met homeopathie Kroonhomeopathie

Inhoud cursus eerste hulp met homeopathie: EHBO met homeopathie

Deze cursus is met name geschikt als je een gezin hebt met jonge kinderen, vaak op reis gaat of te maken hebt met sportblessures. Maar ook als je wilt weten hoe je met natuurlijke middelen veel voorkomende gezondheidsproblemen kunt behandelen en daarmee het gebruik van reguliere medicatie kunt verminderen.

Groepscursus: In 3 keer 3 uur op doordeweekse dagen, of 2 x 4,5 uur op zaterdagen, komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Het eerste deel van de cursus eerste hulp met homeopathie gaat kort in op de basisprincipes en het omgaan met een homeopathische huisapotheek. Centraal staat de eerste hulp bij ongevallen en verwondingen. De volgende delen gaan over koorts, verkoudheden en griep en maag-darmklachten, overige klachten, kinderziektes en vaccinaties. Kijk vast of je de onderwerpen terug kunt vinden in Jorritsma. Er horen ook een paar eenvoudige huiswerkopdrachten bij. Dit is om te toetsen of je zelf de juiste keuzes kunt maken.

Een groepscursus verloopt iedere keer anders. Dit komt mede door de samenstelling van een groep en de vragen die er uit voort komen. Niet alle 37 middelen komen even uitgebreid aan bod, maar je leert wel hoe je je keus kunt bepalen en hoe je het een en ander terug kunt vinden in Jorritsma. 

Ook voor therapeuten die met andere disciplines werken, is de cursus mogelijk interessant, maar voor hen is de basiscursus beter geschikt!

Enkele voorbeelden uit het klachten abc in Jorritsma:

Bloedingen, buikpijn, krampen, ettering, flauwvallen, heimwee, koorts, griep, kwetsuren, maag-darmklachten, oogaandoeningen, oorpijn, reisziekte, slapeloosheid, steken, beten, stuipen – stuipjes, verkoudheid – hoest, wonden

37 geneesmiddelbeelden:

De karakteristieken

Keuze maken:

  1. De aandoening en de psychische gesteldheid
  2. De aanleiding
  3. De modaliteiten
  4. Eigenaardigheden

Toepassen:

De wijze van toedienen en beoordelen van de reactie. Al of niet doorsturen naar een arts. We maken gebruik van het handzame boekje: de Homeopathische huis – reisapotheek van Pieter Jorritsma, Emryss Uitgeverij ISBN 9076189064. N.B. dit is de tweede druk!

Kosten: € 100,– per persoon, inclusief de syllabus en een aantal bijlagen. Exclusief het boekje en de huisapotheek.

In 3 avonden, of 2 of 3 dagdelen, leer je de basis principes van de homeopathie. Je krijgt aanvullende orthomoleculaire tips met betrekking tot voeding en supplementen.

Wil je zelf iets kunnen doen bij griep, oorpijn of een verstuiking, of bij een voedselvergiftiging of zonnesteek op vakantie? Of ‘gewoon’ bij een schaafwond of blauwe plek? Wanneer kun je iemand wel of niet behandelen?

Vooral in een gezin met kleine kinderen zullen er regelmatig situaties zijn, waarbij een homeopathisch middel genezing op een snelle en milde manier kan bespoedigen.

Daarnaast bespreken we even kort wat je kunt doen bij meer chronische aandoeningen. Wat kun je preventief doen als je voelt dat je weerstand vermindert? Hoe kan voeding als medicijn werken?

Als je de cursus hebt gevolgd, kun je een homeopathische huisapotheek bestellen.  Als je nog hulp nodig hebt bij het kiezen van een middel, kun je mij mailen of op maandagmorgen bellen voor ondersteuning.

Lezing EHBO met homeopathie

Wil je weten hoe je in acute situaties gebruik kunt maken van homeopathie en weet je nog niet zeker of je een hele cursus van twee of drie  dagen wilt volgen? In deze lezing vertel ik je in het kort een en ander over de basisprincipes van de homeopathie en over de toepassing van Arnica en Calendula. Twee middelen die in geen enkele EHBO-doos zouden moeten ontbreken.

Plaats: Op locatie (straal 30 km rond Nijkerk) in overleg. Tijden: avondlezing 19.30-21.00 uur of ochtendlezing 09.30-11.00 uur. Inloop vanaf 19.15 of 09.15 uur. S.v.p. aanmelden via info@kroonhomeopathie.nl. Kosten: €30,–, inclusief hand-out.

Als je  interesse hebt, kun je zelf een groep van minimaal 8 personen samenstellen en in overleg met mij datum en locatie* plannen. Voor de organisator is de lezing gratis.

*Bij een afstand van meer dan 10 km bereken ik reiskosten.