Contact

Kroonhomeopathie

Marjon Kroon-Antonisse
Debijehof 5
3863 AJ Nijkerk

Neem contact op:

Stuur een mail via de contactpagina
of bel 06 - 107 215 88Volg ons:

Facebook-Icon Linkedin-Icon Twitter-Icon RSS-Icon

Algemene en gerichte adviezen

Je krijgt van mij een aantal algemene richtlijnen en adviezen mee en afhankelijk van jouw specifieke problemen een meer gericht advies over voeding en het gebruik van orthomoleculaire supplementen. Ik adviseer het gebruik van een aantal merken die zich speciaal richten op de therapeutische praktijk. Er is namelijk veel vrij op de markt verkrijgbaar, maar de kwaliteit en de samenstelling varieert enorm.

Soms hoef ik niet zoveel van je te weten en kan een enkele gift van een homeopathisch middel voldoende zijn om er voor te zorgen dat klachten verdwijnen. Dat zal vooral het geval zijn bij acute klachten. Veel vaker is het echter allemaal wat gecompliceerder. Bijvoorbeeld omdat een aandoening chronisch is geworden. Leefstijlfactoren en medicijngebruik kunnen verhinderen dat het zelfgenezend vermogen voldoende geactiveerd wordt om zijn werk te kunnen doen. Sommige ziekteprocessen zijn onomkeerbaar. Als er sprake is van defecten die in aanleg aanwezig zijn of als je door een operatie of ongeluk weefsel mist, dan kun je wel leren om daar beter mee om te gaan. Er is nog veel mogelijk om je kwaliteit van leven te verbeteren. Je kunt vaak voorkomen dat de aandoening verergert of dat er bijkomende klachten ontstaan. Dan zul je zelf actief aan de slag moeten gaan, door bijvoorbeeld je voeding aan te passen en meer te bewegen en te zorgen voor voldoende ontspanning.

Ik ben de mening dat je er niet veel mee opschiet om een standaard rijtje met adviezen zonder meer op te volgen. Dat hou je meestal maar kort vol. Als je weet wat de gedachten achter de adviezen zijn en inzicht krijgt in de mogelijkheden en de reacties die daar op volgen, zul je veel gemotiveerder zijn om veranderingen in te passen in je dagelijkse bestaan. Het internet staat bol van informatie die vaak ook nog tegenstrijdig is en inzichten en kennis veranderen in de loop der tijd. Ook mijn visie is daarin maar een mening. Ik heb echter mijn best gedaan om betrouwbare informatie over Orthomoleculaire Geneeskunde en Voedingsleer voor je te bundelen in een aantal uitgebreide pdf-bestanden, die ik je toestuur als je voor een consult bij mij bent geweest.

Ten eerste krijg je van mij een Algemeen basis voedingsadvies. Dit bestaat uit een lijst met aanbevolen en te vermijden voeding. Daarbij ‘Gezond en vitaal met Kroonhomeopathie voeding- en leefstijladviezen’. Hierin kun je lezen hoe je gezonde keuzes kunt maken en je vindt er de theoretische onderbouwing voor deze keuzes. In dit e-book staan ook veel links opgenomen naar andere informatieve sites, die aansluiten op mijn visie op gezondheid. In het ‘Kroonhomeopathie receptenboek’ heb ik een aantal recepten voor je verzameld.

Aandoeningen of gezondheidsklachten kunnen gebaat zijn bij specifieke aanpassingen in de voeding. Denk daarbij bijvoorbeeld aan allergie, overgewicht, zwangerschap, gewrichtsklachten, metabool syndroom, gedragsproblemen, etcetera. Je krijgt daarover aanvullende gerichte informatie.

Klachten abc 

In het klachten abc kun je op alfabet zoeken naar meer specifieke adviezen. Dit abc hoop ik in de loop der tijd nog verder uit te kunnen breiden.

N.B.: Geef van tevoren aan naar welke behandelwijze je interesse uitgaat; homeopathisch, orthomoleculair of beide.