Contact

Kroonhomeopathie

Marjon Kroon-Antonisse
Debijehof 5
3863 AJ Nijkerk

Neem contact op:

Stuur een mail via de contactpagina
of bel 06 - 107 215 88Volg ons:

Facebook-Icon Linkedin-Icon Twitter-Icon RSS-Icon

Homeopathische diagnose

De diagnose die door een arts wordt gesteld is van een andere soort dan die van de homeopaat. Dat wil zeggen dat de naam van de aandoening niet bepalend is voor de keuze van het homeopathische middel. Het is slechts een onderdeel van de anamnese.

De klassiek homeopathische diagnose omvat de totaliteit van alle zintuiglijk waarneembare symptomen en kenmerken van de zieke die opvallend, eigenaardig, ongewoon en typerend zijn.

De naam van de diagnose is de naam van het homeopathisch geneesmiddel dat een gelijksoortig beeld vertoont zoals vervat in de Materia Medica. De Materia Medica omvatten vele namen van middelen met de omschrijving van symptomen die samen het geneesmiddelbeeld vormen.

Een persoon vertoont dus bijvoorbeeld een Sepiabeeld en krijgt daarom Sepia.

Hierin verschilt de diagnose dus van de reguliere manier van denken, waarbij de patiënt bijvoorbeeld een schildklieraandoening heeft en bijna standaard Thyrax krijgt voorgeschreven, of Paracetamol bij koorts en pijn.

DIAGNOSE ORTHOMOLECULAIR

Bij orthomoleculaire geneeskunde werken de supplementen in op stofwisseling en ze zijn heel gericht op specifieke aandoeningen of op de werking van bepaalde organen. Hier gaan we wel uit van een reguliere diagnose. We kunnen bijvoorbeeld middelen kiezen voor de behandeling van artrose, diabetes, overgewicht of vele andere klachten. Dit wordt afgestemd op het individuele beeld. Deze supplementen zijn bedoeld om tekorten aan te vullen, maar zijn geen vervanging van gezonde voeding!

DIAGNOSE TESTEN

Testen kunnen aanvullende informatie geven, die belangrijk is voor het vaststellen van het behandelplan. Ontlastingsonderzoek en bloedtesten zijn vaak zinvol als er sprake is van bijvoorbeeld allergieën, darmklachten, voedselovergevoeligheid etc.