Contact

Kroonhomeopathie

Marjon Kroon-Antonisse
Debijehof 5
3863 AJ Nijkerk

Neem contact op:

Stuur een mail via de contactpagina
of bel 06 - 107 215 88Volg ons:

Facebook-Icon Linkedin-Icon Twitter-Icon RSS-Icon

GEBRUIK GENEESMIDDEL

HOMEOPATHISCH

Gebruik geneesmiddel (korrel of oplossing): meestal kun je het via de mond innemen (5 min ervoor en erna niets eten of drinken). Soms adviseer ik  een snuif- of wrijfdosis. Ik  gebruik hiervoor zowel D-potenties, C-potenties als LM-potenties. Je krijgt van mij aanwijzingen voor het gebruik. Lees deze goed door. Als je vragen het over het gebruik of over eventuele reacties, kun je mij hierover tijdens het telefonisch spreekuur bellen of je vraag via e-mail stellen.

N.B. de werkwijze van andere homeopaten kan soms afwijken.

Als homeopaat weeg ik de intensiteit van de symptomen en de keren dat een geneesmiddel genoemd wordt bij meerdere symptomen, mee in de keuze van het juiste geneesmiddel. Omdat de middelen een zekere overlap hebben in gemeenschappelijke kenmerken en de oorzaak, de aard van de aandoening (acuut of chronisch) en de biografie van de patiënt en erfelijke tendensen evenzeer belangrijk zijn, zal ik naast mijn eerste keuze ook een differentiaal diagnose ( DD ) maken, met andere middelen. Middelen kunnen eventueel in afwisseling gegeven worden. Dit gebeurt altijd volgens de principes van de klassieke homeopathie.

ORTHOMOLECULAIR

Gebruik geneesmiddel: Je krijgt van mij een op maat gemaakt persoonlijk advies. Vaak betreft het een combinatie van diverse supplementen. Anders dan bij de homeopathische middelen die je vaak slechts een enkele keer in hoeft te nemen, zul je ze gedurende langere perioden dagelijks moeten gebruiken om resultaat te behalen.

Er is heel veel op het gebied van vitamines, mineralen en andere supplementen vrij verkrijgbaar. Laat je echter niet verleiden door mooie reclames of aanbiedingen. Het kan in sommige situaties nuttig zijn om aanvullingen te gebruiken, maar ze kunnen gezonde en gevarieerde voeding niet vervangen. Goede voorlichting, kwaliteit en aanpassing op de individuele behoefte zijn hierbij belangrijk!

ISOPATHIE / TAUTOPATHIE

Bij het ontstoren van vaccinaties of bij gebruik van zware reguliere medicatie gebruik ik soms isopathische of tautopathische middelen. Hiervoor bestaan aparte protocollen. De uitleg daarvan krijg je tijdens het consult mee.

BEGINVERERGERING EN DE WET VAN HERING

Na het innemen van een homeopathisch geneesmiddel kan het voorkomen dat er korte tijd een verergering van klachten optreedt. Ook kunnen er na inname kortdurende uitscheidingsreacties voorkomen, zoals meer transpiratie, witte vloed, neusloop, huiduitslag en dergelijke. Dit zij genezingsreacties die slechts bij enkele patiënten optreden.

Het gebeurt ook wel dat tijdens de behandeling bepaalde klachten terugkomen die je vroeger hebt gehad. Dit kan in principe als een gunstig verloop van de therapie worden beschouwd. Bij alle reacties geldt dat als ze in jouw ogen te heftig worden je contact op kunt nemen met de behandelaar. Vaak is dit eenvoudig op te lossen door de dosering van het middel aan te passen.

De wet van Hering, over het verloop van de genezing, legt uit hoe een ziekte door homeopathie wordt genezen. Er zijn drie basisprincipes: genezing verloopt van binnen naar buiten; van boven naar beneden; en van de belangrijkste organen naar de minst belangrijke.
Dr. Hering geloofde ook dat klachten verdwenen in omgekeerde volgorde van hun ontstaan. Iemand voelt zich bijvoorbeeld meestal geestelijk al beter voor de lichamelijke klachten verdwijnen. Als een patiënt met bronchiale astma bijvoorbeeld een exantheem heeft, dan verloopt zijn behandeling goed. Hetzelfde is het geval als een patiënt met schizofrenie tuberculose krijgt of een patiënt met hartproblemen artritis.

NB: Zelfzorgmiddelen en/of  reguliere medicatie; in ieder geval is het belangrijk dat je meldt welke middelen je gebruikt!