Contact

Kroonhomeopathie

Marjon Kroon-Antonisse
Debijehof 5
3863 AJ Nijkerk

Neem contact op:

Stuur een mail via de contactpagina
of bel 06 - 107 215 88Volg ons:

Facebook-Icon Linkedin-Icon Twitter-Icon RSS-Icon

Potenties en ADH zijn minstens even belangrijk als de keuze voor bepaalde middelen. Hoeveel, hoe vaak en hoe sterk je iets neemt, bepaalt mede het resultaat!

‘Het geneesmiddel wordt gegeven in de kleinst mogelijke dosering en in een bij de gevoeligheid van de patiënt passende potentie en frequentie teneinde de gezondheid ‘snel, mild en duurzaam te herstellen’

Homeopathische middelen zijn meestal gemaakt van stoffen die in de natuur aanwezig zijn. Deze zijn van plantaardige, dierlijke of minerale oorsprong (uit het periodiek systeem). Een aparte groep vormen de nosoden en de isopathische middelen. Door te verdunnen en te schudden verkrijgen de middelen hun krachtige, maar gelijktijdig milde werking.

Dat Hahnemann die middelen niet puur gaf, is duidelijk. De giftige stoffen werden in kleine doseringen c.q. verdund gegeven. Toch waren de beginverergeringen, de beginreactie van het lichaam voordat genezing intreedt, erg heftig. Vaak meer dan een toch al ziek mens aankon. Hahnemann kreeg de lumineuze ingeving om de middelen te potentiëren: Dit is het krachtig schudden of verwrijven van steeds 1/10e of zelfs 1/100e deel op 9 of 99 delen alcohol of melksuiker (dit is een D1 of een C1 potentie), waarvan opnieuw 1/10e deel of 1/100e deel wordt genomen tot D30 en meer of, wat meer gebruikelijk is in de klassieke homeopathie, tot C30, C200, M ( = C1000), 10M, CM en MM.

Ook wordt er steeds meer met LM potenties gewerkt ( = 1 : 50.000!) omdat deze milder werken en je ze vaker kunt geven. Bij deze werkwijze blijft de geneeskracht behouden, wordt zelfs versterkt, terwijl het niet meer giftig is. In de methode van de ziekteclassificatie is het mogelijk om diverse niveau’s tegelijk te behandelen. Je krijgt dan bijvoorbeeld een constitutiemiddel en een middel dat inwerkt op de erfelijke belasting. In acute situaties, of bij het opvlammen van een chronische ziekte gebruik je dan een acuut middel.

Meer informatie over homeopathische geneesmiddelen, de bereidingswijze en de toepassingen lees je onder de verschillende links en in het menu geneesmiddelen en geneesmiddelbeelden

Orthomoleculaire hoeveelheden

Bij orthomoleculaire supplementen is het belangrijk dat de ‘ADH’ (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid) goed wordt afgestemd op de individuele behoefte. Soms zijn er contra-indicaties bij bepaalde aandoeningen en bepaalde combinaties van supplementen kunnen goed of juist minder goed werken. Ook moet men letten op de interactie met reguliere medicijnen. Hou je daarom aan het advies en meld veranderingen!